Yrd.Doç.Dr. ŞEBNEM PAMUK(VET.SAĞ.UYG.ARŞ.MER.)
E-posta Adresi spamuk@aku.edu.tr
Uzmanlık Alanı : BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
Yabancı Dili : İNGİLİZCE
Lisans : ANKARA ÜNİ. VETERİNER FAK. 1997
Yüksek Lisans : ANKARA ÜNİ. VETERİNER FAK. 1997
Doktora : ANKARA ÜNİ.SAĞ.BİL.ENS.BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİS 2006
Doçentlik :
Profesörlük :


 
Akademik ve İdari Görevleri


Yayınları : 
0SCI,SSCI,AHCI Tarafından Taranan Dergide Yayınlanan Makaleler
1A note on the incidences of Salmonella spp., Listeria spp. and Escherichia coli O157:H7 serotypes in Turkish sausage, Meat Science, 72, 177-181, 2006(Sırıken B, Özakın, C, Gedikoğlu S, Eyigör M, ile birlikte)
2The microbiological quality and residual nitrate/nitrite levels in turkish sausage produced in Afyon Province, Turkey, Food Control, 17, 923-928, 2006(Sırıken B, Özdemir M, Yavuz H, Pamuk Ş, ile birlikte)
3Microbial contamination of chicken burger, Indian Vet. J., 82, 903-904, 2005(Sırıken B, ile birlikte)
4Effects of cetylpyridinium chloride, lactic acid and sodium benzoate populations of Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus on beef, Journal of Food Safety, 26, 41-48, 2006(Özdemir H, Gücükoğlu A, ile birlikte)
5Acidified sodium chlorite, trisodium phophate and populations of Salmonella typhimurium and Staphylococcus aureus on chicken-breast skin, Journal of Food Processing and Preservation, 30, 110-117, 2006(Özdemir H, ile birlikte)
0Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
1Scombroid Balık Zehirlenmesi, Akademik Gıda Dergisi, 4 (20), 6-9, 2006
2Gıda Kaynaklı Karsinojenler, Akademik Gıda Dergisi, 4 (22), 7-9, 2006
0Ulusal Konferans ve Sempozyumlardaki Tebliğler :
1Afyon bölgesinde tüketime sunulan kıymalardan Esherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes insidensinin belirlenmesi, I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 29 Eylül- 1, Ekim 2004, (Sırıken B, ile birlikte)
2Afyon bölgesinde üretilen sucuklarda Salmonella spp., Listeria spp. ve Esherichia coli O157:H7 düzeylerinin belirlenmesi, I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 29 Eylül- 1 , Ekim 2004, (Sırıken B, Özakın C, Gedikoğlu S, Eyigör M, ile birlikte)
3Afyon bölgesinde tüketime sunulan sucukların mikrobiyolojik kalitesi ve nitrat nitrit kalıntısı yönünden araştırılması, I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 29 Eylül- 1, Ekim 2004, (Sırıken B, Özdemir M, Yavuz H, ile birlikte)
4Afyon'da paketlenmeden satılan piliç karkaslarında termofilik Campylobacter türlerinin saptanması ve C. jejuni izolatlarının PCR ile Doğrulanması, 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 18-20 Eylül, 2006,
5Afyon'da tüketime sunulan sucuklarda Listeria spp. ve Salmonella spp. varlığının belirlenmesi, I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, 29 Eylül- 1 , Ekim 2003, (Sırıken B, ile birlikte)
0Toplumsal Katkılar :
1Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Mahreç İşareti Niteliğindeki Afyon Sucuğu Coğrafi İşaretini Kullandırma Komisyonunda Üniversite temsilciliği
Diğer Bilgiler :